Els amics muts
card_travelCategoría: CUENTO, access_timeFecha: 3/1/2019 12:00:00 AM, remove_red_eyeVisitas: 2318
14.00€
Agregar


Títol:Els amics muts 
Autor: Jorge Omeñaca
Pròleg: Jordi LLavina
Il.lustracio de coberta: Raquel F. Sáez 
Gènere: Contes  
IBIC: FYb 
Format: 13,5 x 21 cm
Enquadernac150 
Primera edició: març 2019
ISBN: 978-84-948659-2-3
Estac: en estoc

En els dinou relats que componen Els amics muts, Consol Truchero ens ofereix una visió inquietant, fins i tot estremidora, de la realitat més quotidiana. Els personatges que habiten en aquestes històries es mouen en diferents registres espacials i temporals, però en la seva majoria comparteixen territoris petits i pròxims –llogarets, pobles i ciutats no gaire grans–, on es plantegen dilemes morals, relacions amoroses, pèrdues i separacions. L’univers infantil també protagonitza uns quants dels relats.
Truchero se serveix d’una narrativa concisa i directa, amb pocs artificis, alhora que s’inspira i es rabeja en tot de detalls subtils: les figures del joc d’escacs, un para-sol de puntes de coixí, vestits de quadres de colors, la capelleta d’una marededéu, un vano vermell d’organdí...
Segons Jordi Llavina, prologuista i traductor al castellà del llibre, l’estil de l’escriptora és el que homogeneïtza aquests contes tan diversos, «un estil mineral, essencial, que no es complau gaire en la descripció, que sempre busca aïllar una faceta reveladora dels individus que protagonitzen les històries».
«En aquesta obra, no hi ha gens d’engany, sinó literatura radical: la que, amb l’argúcia d’uns bons arguments, revela les emocions de l’ànima humana», conclou Llavina en el seu pròleg.

..
© 2022 - Bienvenido a adeshoras.com